Autoservis nabúral na 'cvičnej' jazde Nikoličov mercedes

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 18:00 • 2 min
Autoservis nabúral na 'cvičnej' jazde Nikoličov mercedes

BELEHRAD - Srbskému prezidentovi Tomislavovi Nikoličovi nabúral belehradský autoservis luxusný Mercedes SUV, informovala televízia B92.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA uviedla, že opancierované vozidlo v hodnote jedného milióna eur bolo úplne zničené, keď ho pracovník autoservisu zobral na skúšobnú jazdu mimo autoservis a narazil s ním do autobusu.
     

Prezidentská kancelária haváriu potvrdila, bližšie informácie však, rovnako ako autorizovaný autoservis, neposkytla.
     

Televízia citovala políciu, podľa ktorej vodič stratil kontrolu nad vozidlom v okamihu, keď išiel prirýchlo. Pri zrážke nebol nik zranený.
     

Nie je jasné, ako sa dostal zamestnanec autoservisu k prezidentskému mercedesu po rutinnej výmene pneumatík.
     

Ide o jeden z trojice rovnakých mercedesov, ktoré vlani daroval Srbsku šejk z Abú Zabí Zajd an-Nahaján.
     

Nikolič, ktorý je vo funkcii od roku 2012, má k dispozícii ešte mercedes sedan za 620.000 eur, ktorý bol zakúpený pred štyrmi rokmi pre jeho predchodcu Borisa Tadiča.
     

Mnohé srbské autoservisy majú nedostatočné bezpečnostné opatrenia, napísala DPA. V roku 2009 zverejnil majiteľ vozidla značky Opel na internete videozáznam, na ktorom zamestnanec autorizovaného autoservisu išiel na jeho aute rýchlosťou asi 200 km/h v zóne, kde bola prikázaná maximálna rýchlosť 80 km/h, pričom hovoril do mobilu a navyše zobral do auta aj stopárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona