Autorka prejavu Trumpovej manželky sa ospravedlnila za plagiátorstvo

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 08:15 • 2 min
Autorka prejavu Trumpovej manželky sa ospravedlnila za plagiátorstvo

CLEVELAND - Autorka prejavu, ktorý v pondelok na nominačnom zjazde Republikánskej strany USA preniesla manželka amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa Melania, sa dnes verejne ospravedlnila za viaceré pasáže prevzaté z príhovoru prvej dámy USA Michelle Obamovej. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako v utorok viaceré médiá upozornili na zjavné plagiátorstvo v zmienenom prejave, ponúkla autorka prejavu Meredith McIverová Trumpovi svoj odchod z jeho volebného tímu, čo však on odmietol.

 

McIverová dnes uviedla, že viaceré pasáže, ktoré Melania Trumpová prečítala, poskladala z myšlienok, ktoré sa jej páčili a ktoré si predtým zapísala do poznámok. Pri písaní textu prejavu si však už nepamätala, že pochádzajú z príhovoru Michelle Obamovej.

 

"Nepreverila som si prejavy pani Obamovej. Bola to moja chyba a cítim sa strašne za chaos, ktorý som spôsobila Melanii a Trumpovcom, ako aj pani Obamovej. Nechcela som spôsobiť nijakú ujmu," napísala McIverová v liste, ktorý dnes zverejnil Trumpov štáb.

 

 

 

Kauza okolo sfalšovaného prejavu na seba v priebehu utorka upriamila pozornosť médií a zatienila tak snahu Trumpovho volebného štábu, ktorý dúfal, že práve prejav Melanie ich kandidáta v očiach voličov na nominačnom zjazde trochu "poľudští".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies