Autori webu Lipsic.net popierajú, že ide o podvrh

NETKY.SK • 14 Február 2012, 08:17 • 2 min
Autori webu Lipsic.net popierajú, že ide o podvrh

Autori webu Lipsic. net popierajú, že ide o podvrh - Politika Neznámi autori webu Lipsic.

slovakia

left justify in out

img

Neznámi autori webu Lipsic.net, ktorý diskredituje súčasného šéfa rezortu vnútra Daniela Lipšica (KDH), odmietajú, že by zverejnené dokumenty boli podvrh. Zdôrazňujú pritom, že údajný spis Vojenského obranného spravodajstva (VOS), v ktorom mal Lipšic vystupovať ako agent s krycím menom Zelenáč, sa už nemusí nachádzať v evidencii. Legislatíva totiž umožňovala spis zničiť v prípade, že údaje už nie sú potrebné na plnenie ustanovených úloh.
      Rovnako podľa nich nie je relevantný ani dátum, kedy mal dokument o údajnej spolupráci súčasného ministra s VOS vzniknúť. Lipšic totiž minulý týždeň uviedol, že v marci 1998, ktorý spis spomína, už pracoval na inom mieste, než je uvedené. "Dátum vôbec nie je dôležitý, nakoľko vypracovanie memoranda sa mohlo udiať kedykoľvek pred, počas alebo pokojne aj po odchode z Vojenskej prokuratúry Prešov," píšu autori webu, ktorí sa hlásia k hackerskému hnutiu Anonymous.
      Ministerstvo obrany SR tieto obvinenia odmieta a trvá na svojom predchádzajúcom stanovisku. "Skutočnosti uvádzané v obsahu uvedeného dokumentu nekorešpondujú s priebehom základnej vojenskej služby Daniela Lipšica podľa príslušnej dokumentácie vojenskej správy. Na základe interného preverenia evidencií VOS možno vylúčiť, že ide o dokument VOS," uviedol hovorca rezortu obrany Ivan Rudolf.
      Lipšic v súvislosti s dokumentom skonštatoval, že zrejme ide o snahu bývalých príslušníkov SIS odvrátiť pozornosť verejnosti od vyšetrovania kauzy Gorila. "Materiál, ktorý sa nachádza na webe, je absolútny podvrh... Pol roka pred marcom 1998 som vôbec na Vojenskej obvodnej prokuratúre v Prešove nebol. Bol som preložený na Vojenskú obvodnú prokuratúru v Bratislave. To samozrejme, že nie je v mojom životopise, takže bývalí príslušníci SIS si toto zrejme dobre nezistili," povedal. Doplnil, že v blízkej budúcnosti sa môžu objaviť ďalšie informácie, ktorými sa ho niekto pokúsi zdiskreditovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies