Autora detektívok Václava K. prepustili z väzby, teraz na kauciu 30-tisíc eur

NETKY.SK • 4 Október 2017, 16:56 • 2 min
Autora detektívok Václava K. prepustili z väzby, teraz na kauciu 30-tisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, rozhodol dnes o prepustení z väzby na slobodu obvineného expolicajta a autora kriminálnych príbehov Václava K., známeho aj pod pseudonymom Václav Neuer, spájaného s bratislavskou zločineckou skupinou takáčovci. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, keďže prokurátor podal proti nemu sťažnosť.

slovakia

left justify in out

"Súd ako nahradenie väzby prijal peňažnú záruku vo výške 30.000 eur a obvinenému uložil aj dohľad probačného a mediačného úradníka. Ďalej mu uložil primerané povinnosti a obmedzenia i povinnosť oznámiť súdu každú zmenu miesta pobytu," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Ako dodala, rozhodnutie nie je právoplatné, pretože prokurátor podal proti nemu sťažnosť, ktorá má odkladný účinok a rozhodne o nej Najvyšší súd SR.

 

Václav K. sa z väzby na slobodu dostal už koncom júla, keď mu ŠTS stanovil kauciu 10.000 eur. Najvyšší súd však jeho rozhodnutie v polovici augusta zrušil, peňažná záruka sa mu zdala byť neprimerane nízka. ŠTS tiež vyčítal nesprávny procesný postup, keďže "žiadnym spôsobom nezisťoval majetkové pomery obvineného". Expolicajta a spisovateľa tak ponechal vo väzbe.

 

Po razii na skupinu takáčovcov z konca januára tohto roka polícii unikalo šesť mužov a medzi nimi aj bývalý policajt Václav K. Po tom, čo mal byť na úteku niekoľko týždňov, sa sám prihlásil na polícii. Sudca pre prípravné konanie ho vtedy na základe vydaného zatykača zobral do väzby. Dôvodom bola možná obava z úteku.

 

Vyšetrovateľ obvinil Václava K. zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z prečinu nátlaku, zneužívania právomoci verejného činiteľa a z pokračovacieho zločinu podvodu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies