Autor trilerov James Patterson je najlepšie zarábajúci spisovateľ sveta

NETKY.SK • 18 August 2011, 11:45 • 2 min
Autor trilerov James Patterson je najlepšie zarábajúci spisovateľ sveta

Autor trilerov James Patterson je najlepšie zarábajúci spisovateľ sveta

slovakia

left justify in out

img

Titul najlepšie zarábajúceho spisovateľa sveta získal plodný autor trilerov James Patterson, ktorý porazil dokonca aj autorku romantickej ságy Súmrak o upíroch Stephenie Meyerovú.
      Patterson zarobil od mája 2010 do apríla 2011 približne 84 miliónov dolárov a ocitol sa na čele rebríčka najlepšie zarábajúcich spisovateľov, ktorý dnes zverejnil web Forbes.com.
      V správe uviedol, že Patterson spolupracuje s tímom autorov, aby zvýšil svoju produkciu. V roku 2009 podpísal dohodu s vydavateľstvom Hachette na 17 kníh v hodnote 150 miliónov dolárov a doteraz im dodal 10 kníh, ktorých sa spolu predalo vyše 10 miliónov výtlačkov.
      Meyerová zarobila v porovnávanom období relatívne skromných 21 miliónov dolárov, čo je pokles oproti 41 miliónom v predchádzajúcom roku. A J.K. Rowlingová zabila iba päť miliónov dolárov, keďže sa predaj jej série kníh o Harry Potterovi upokojil.
      Druhé miesto rebríčka so zárobkom 35 miliónov dolárov obsadila skúsená autorka ženských romancí Danielle Steelová nasledovaná produktívnym autorom hororov Stephenom Kingom (28 miliónov dolárov) a Janet Evanovichovou, autorkou kriminoviel, ktorých hlavnou hrdinkou je agentka Stephanie Plumová (22 miliónov dolárov).
      Ďalšie známe mená v rebríčku zahŕňajú autora napínavých trilerov Deana Koontza (19 miliónov dolárov), Johna Grishama (18 miliónov dolárov) a Kena Folleta (14 miliónov dolárov), waleského autora napínavých príbehov a historických románov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies