Autopilotom riadený elektromobil Tesla účastníkom smrteľnej nehody: Prípad vyšetrujú

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 14:57 • 2 min
Autopilotom riadený elektromobil Tesla účastníkom smrteľnej nehody: Prípad vyšetrujú

WASHINGTON - Americký úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) vyšetruje prvú smrteľnú nehodu elektromobilu Model S spoločnosti Tesla, ktoré riadil autopilot. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo 7. mája na ceste pri meste Williston na Floride. Pri kolízii elektromobilu Model S riadeného autopilotom s nákladným návesom traktora zahynul 40-ročný Joshua Brown. Ide o prvú smrteľnú nehodu v poloautomatickom vozidle, ktoré v čase kolízie riadil autopilot.

 

Vyšetrovatelia teraz preverujú bezpečnosť automatického systému riadenia. Všetky veľké automobilky a technologické spoločnosti ako Google a Uber už pritom pracujú na modeloch plne automatizovaných vozidiel.

 

Podľa vyhlásenia spoločnosti Tesla, kamery na Brownovom vozidle Model S nezaregistrovali biely bok odbočujúceho návesu, na ktorý svietilo ostré slnko. Preto nedošlo k automatickej aktivácii bŕzd. Ani Brown neprevzal kontrolu nad riadením a nedupol na brzdy, dodala Tesla.

 

NHTSA oznámila, že preveruje 25.000 Model S, ktoré sú vybavené autopilotom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies