Automobilky v Nemecku upravia 5 miliónov dieselových áut

NETKY.SK • 2 August 2017, 17:15 • 2 min
Automobilky v Nemecku upravia 5 miliónov dieselových áut

BERLÍN - Vyše 5 miliónov dieselových áut v Nemecku dostane nový softvér, ktorý má znížiť ich emisie. V tom je zahrnutých aj 2,5 milióna vozidiel od Volkswagenu, ktoré automobilka prisľúbila upraviť v dôsledku emisného škandálu.

slovakia

left justify in out

Dnes to ako výsledok dieselového summitu oznámil nemecký zväz automobilového priemyslu VDA. V Berlíne sa na ňom zúčastnili predstavitelia nemeckej vlády a automobiliek aj zástupcovia odborov a predsedovia vlád spolkových krajín, kde sú sídla kľúčových domácich automobiliek. Ide o vozidlá, ktorých sa týka emisná norma Euro 5 a sčasti aj Euro 6. Cieľom je zníženie emisií oxidov dusíka upravených vozidiel v priemere o 25 % až 30 %. 

 

 

Rôzne štúdie ukázali, že tým sa dá znížiť znečistenie ovzdušia minimálne rovnako výrazne ako zákazom vjazdu, uviedol VDA. Úpravu vozidiel ponúkli automobilky BMW, Daimler, Opel a Volkswagen. Majiteľom vozidiel nevzniknú žiadne náklady a úprava by nemala mať vplyv na výkon motora, spotrebu alebo životnosť motora.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies