Automobilke Audi sa darí, za 9 mesiacov výrazne zvýšila tržby aj zisk

NETKY.SK • 2 November 2010, 11:48 • 2 min
Automobilke Audi sa darí, za 9 mesiacov výrazne zvýšila tržby aj zisk

Automobilke Audi sa darí, za 9 mesiacov výrazne zvýšila tržby aj zisk

slovakia

left justify in out

img

Nemeckej automobilke Audi sa darí. Za prvých 9 mesiacov tohto roka dokázala dcérska spoločnosť Volkswagenu výrazne zvýšiť tržby aj zisk a definitívne sa dostala z krízy.
      Tržby v období od januára do konca septembra medziročne vyskočili o 20 % na 26 miliárd eur. Ich motorom bolo prudké zvýšenie dopytu predovšetkým v Ázii. Prevádzkový zisk vzrástol na 2,3 miliardy eur z 1,2 miliardy eur v rovnakom období vlani.
      Automobilka predpokladá, že v tomto roku predá 1,08 milióna vozidiel. Do roku 2015 plánuje zvýšiť predaj na 1,5 milióna áut ročne.
      "Audi Group očakáva, že v tomto roku sa zvýši dopyt po autách vo všetkých regiónoch okrem západnej Európy," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti. "Naše objednávky sú výrazne nad očakávaniami a v roku 2011 počítame so zvýšením využívania kapacít."

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies