Automobilka Volkswagen sa v 3. kvartáli vrátila k zisku

NETKY.SK • 27 Október 2016, 12:32 • 2 min
Automobilka Volkswagen sa v 3. kvartáli vrátila k zisku

BERLÍN - Nemecká automobilka Volkswagen sa v 3. štvrťroku vrátila k zisku po tom, ako výsledky v minulom roku ovplyvnili vysoké jednorazové náklady spojené s emisnou kauzou. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Najväčšia európska automobilka oznámila, že za 3. štvrťrok zaznamenala čistý zisk 2,3 miliardy eur. Na porovnanie, v rovnakom kvartáli minulého roka evidovala firma stratu okolo 1,7 miliardy eur. Tržby sa medziročne zvýšili o 1 % na 52 miliárd eur.

 

"Napriek nemalým ťažkostiam a negatívnemu vplyvu emisnej kauzy zotrváva Volkswagen Group na solídnych finančných základoch," povedal na margo výsledkov finančný riaditeľ VW Frank Witter.

 

Automobilka sa do problémov dostala v septembri minulého roka, keď Americká agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) oznámila, že spoločnosť podvádzala počas emisných testov dieselových áut v USA. Firma neskôr priznala, že softvér, ktorý umožňuje maskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka, sa nachádza v približne 11 miliónoch áut po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona