Automobilka Tatra dodá slovenským hasičom autá za 600 miliónov

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 10:19 • 2 min
Automobilka Tatra dodá slovenským hasičom autá za 600 miliónov

PRAHA - Kopřivnická automobilka Tatra dodá slovenským hasičom 166 vozidiel tejto značky v celkovej hodnote 600 mil. českých korún (CZK), pričom minulý rok dodala automobilka českým hasičom sto automobilov. Uviedol to vo štvrtok portál E15.cz.

slovakia

left justify in out

"Minulý týždeň sme podpísali záväznú objednávku a začíname vyrábať. Kontrakt je naplánovaný na dva roky, tento rok dodáme sto automobilov," uviedol pre E15.cz šéf predstavenstva Tatra Trucks Petr Rusek. Dodal, že tender bol vypísaný na kompletné hasičské autá, spoločnosť Tatra však nadstavby automobilov vyrobiť nevie. Tatra teda najskôr zvažovala priamu účasť na výberovom konaní, nakoniec však uprednostnila spojenie so slovenským výrobcom špeciálnych nadstavieb automobilov.

 

Rusek tiež informoval o tom, že pôjde o rovnaké vozidlá. "Nám to uľahčí rokovanie s dodávateľmi materiálov a rôznych častí, od ktorých budeme nakupovať pravidelne a vo veľkých objemoch, čo sa pozitívne prejaví na cene," dodal šéf predstavenstva. 

 

Podľa E15.cz by hasičské a záchranné zbory nemuseli byť jedinými zákazníkmi kopřivnickej automobilky. Svojim novým produktom, ktorý spoločnosť nazvala tatraktor, by chcela osloviť poľnohospodárov v Česku, na Slovensku, vo Francúzsku, v Poľsku alebo v Srbsku. Český a slovenský trh má podľa odhadov automobilky potenciál približne 50 až 70 vozidiel ročne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona