Automobilka Škoda Auto spustila v Kvasinách sériovú výrobu nového SUV Kodiaq

NETKY.SK • 18 Október 2016, 18:05 • 2 min
Automobilka Škoda Auto spustila v Kvasinách sériovú výrobu nového SUV Kodiaq

PRAHA - Česká automobilka Škoda Auto spustila v závode v Kvasinách na Rychnovsku sériovú výrobu veľkého športovo-úžitkového auta Kodiaq. Ako uviedla automobilka, prví zákazníci dostanú objednané vozidlá vo februári budúceho roka. Cena sa začína na úrovni 678.000 Kč (25.092 eur). Informoval o tom server novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu firmy Jozefa Baláža s modelom Kodiaq vstupuje Škoda do celosvetovo najrýchlejšie rastúceho automobilového segmentu. Závod Kvasiny, v ktorom Škoda Auto momentálne rozširuje výrobu a prijíma nových zamestnancov, okrem toho produkuje aj modely Superb, Yeti a od tohto roka pre španielsky Seat vyrába SUV model Ateca.

 

V Číne, ktorá je pre Škodu Auto najväčším trhom, počíta firma so začatím výroby v 2. štvrťroku budúceho roka. Neskôr by sa mala objaviť aj verzia kupé. K dispozícii bude určite pre čínsky trh, ale automobilka zvažuje aj nasadenie v Európe.

 

Kodiaq ponúka pri dĺžke 4,7 metra a šírke 1,9 metra batožinový priestor so základným objemom 720 litrov. Vďaka tretiemu radu sedadiel bude Kodiaq ako prvá Škoda ponúkať až sedem miest na sedenie.

Vlani vyrobila Škoda Auto viac než milión vozidiel. V Česku má tri závody, okrem toho vyrába v Číne, Rusku, na Slovensku, v Indii, na Ukrajine a v Kazachstane. Celkovo zamestnáva okolo 26.600 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies