Automobilka Rolls Royce vlani po prvý raz predala vyše 4000 vozidiel

NETKY.SK • 6 Január 2015, 11:14 • 2 min
Automobilka Rolls Royce vlani po prvý raz predala vyše 4000 vozidiel

LONDÝN - Britská značka luxusných áut Rolls Royce vlani stanovila nový rekord, keď po prvý raz predala viac než 4000 vozidiel za rok. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Britská automobilka so sídlom v anglickom meste Goodwood v roku 2014 predala 4063 áut. To je o 12 % viac ako v roku 2013. Vlaňajšok bol už piatym rokom po sebe, čo dcérska spoločnosť BMW zaznamenala rekordný odbyt.
      

Rolls Royce profitoval aj z ukrajinskej krízy a prepadu rubľa. Mnohí Rusi totiž chceli vložiť svoje peniaze do investícií, ktoré nestrácajú svoju hodnotu, uviedol šéf Torsten Müller-Ötvös. Najväčší úspech mali modely Wraith a Ghost.
      

Automobilka by sa v priebehu tohto roka mala rozhodnúť, či modelom športovo-úžitkového vozidla (SUV) vstúpi do segmentu luxusných terénnych áut. Rolls-Royce sa sústredí na veľmi bohatých klientov, pretože autá tejto značky stoja vyše 200.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies