Automobilka PSA zvýšila v prvom polroku predaj svojich vozidiel

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 14:11 • 2 min
Automobilka PSA zvýšila v prvom polroku predaj svojich vozidiel

PARÍŽ - Spoločnosť PSA Peugeot Citroën zvýšila v prvom polroku počet predaných vozidiel o 5,5 %. Ako ďalej informovala, v období medzi januárom až júnom predala 1,54 mil. vozidiel, kým rovnakom období predchádzajúceho roku to bolo 1,46 mil. automobilov.

slovakia

left justify in out

Automobilku PSA podporilo zotavovanie dopytu na trhoch vo Francúzsku, v Španielsku a vo Veľkej Británii. Automobilka taktiež zvýšila predaj automobilov na čínskom trhu, a to o 28 %. V Číne spoločnosť zvyšuje produkciu v rámci spoločných podnikov s firmami Changan a Dongfeng Motor Group.

 

Na väčšine ďalších významných trhov sveta však spoločnosť PSA zaznamenala výrazný pokles predaja vozidiel. PSA uviedla, že tento pokles spôsobilo oslabenie mien rozvíjajúcich sa krajín. Podľa šéfa spoločnosti Carlosa    Tavaresa je vonkajšie prostredie stále nestabilné, predovšetkým v Európe, v Latinskej Amerike a v Rusku. 

 

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli 100 mil. eur. Od novembra 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý v máji nahradil Peugeot 207.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies