Automobilka PSA otvorila v Číne nový závod

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 12:15 • 2 min
Automobilka PSA otvorila v Číne nový závod

ŠANGHAJ - Francúzska automobilová skupina PSA Peugeot Citroën otvorila v utorok v centrálnej Číne nový závod, od čoho si sľubuje vyšší podiel na najväčšom trhu s autami na svete.

slovakia

left justify in out

Továreň v meste Wuhan má ročnú kapacitu 300 tis. vozidiel, uvádza PSA vo svojom stanovisku bez uvedenia bližších údajov o investícii. Nový závod, v ktorom bude PSA vyrábať autá v spolupráci s čínskou firmou Dongfeng Motor, zvýši od roku 2013 ročnú kapacitu ich spoločného podniku na 450 tis. až 600 tis. vozidiel a neskôr v roku 2015 až na 750 tis. kusov. Továreň bude vyrábať dva modely, a to Citroen C-Elysee a Peugeot 301. Trhový podiel spoločnosti by sa tak mal zvýšiť v roku 2015 na 5 %.

PSA reštrukturalizuje svoje domáce podnikanie, v rámci čoho ohlásila rušenie pracovných miest a zatvorenie významného závodu. Minulý rok evidovala rekordnú stratu 5 mld. eur a jej finančná divízia musela požiadať vládu o pomoc. Čína sa stáva dôležitým trhom pre svetové automobilky, a to pre jej veľkosť a stabilný rast. Európsky automobilový trh naopak v dôsledku dlhovej krízy oslabuje. V roku 2012 sa na čínskom trhu predalo 19,31 mil. áut, pričom francúzska PSA dodala zákazníkom v krajine 443 tis. áut. 

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovší v skupine. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do začatia výroby 700 mil. eur. V júni 2006 sa začala výroba modelu Peugeot 207. Už v prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do jeho výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies