Automobilka PSA má v pondelok oznámiť dohodu o kúpe Opla

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 14:36 • 2 min
Automobilka PSA má v pondelok oznámiť dohodu o kúpe Opla

DETROIT - Automobilka PSA by mala v pondelok oznámiť, že od amerického výrobcu áut General Motors kupuje jeho stratovú európsku divíziu vyrábajúcu značky Opel a Vauxhall.

slovakia

left justify in out

Uviedli to pre agentúru AP dvaja ľudia oboznámení s problematikou. Oznámenie transakcie by sa mohlo odložiť pre prekážky objavené na poslednú chvíľu, povedal jeden zo zdrojov. Obidva zdroje trvali na zachovaní svojej anonymity. Cena transakcie a presné podmienky presunu značiek Opel a Vauxhall do skupiny PSA neboli v piatok k dispozícii.

Automobilka General Motors v Európe nedosiahla celoročný zisk od roku 1999 a zápasí s vysokými nákladmi na pracovnú silu a s intenzívnou konkurenciou na trhu s automobilmi. Stiahnutie sa zo západnej Európy je v súlade s plánmi GM sústreďovať sa skôr na vyššie ziskové marže ako na objem predaja a trhový podiel. Predaj európskej divízie GM francúzskej automobilke poskytne skupine PSA prístup k technológii a väčší rozsah výroby, ktorý umožní rozložiť náklady.

Francúzska skupina PSA pôsobí aj na Slovensku. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. Vlani trnavská automobilka PSA Groupe Slovakia vyrobila 315 050 vozidiel a dosiahla tak nový rekord v objeme výroby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona