Automobilka Porsche odmieta zodpovednosť za smrť Paula Walkera

NETKY.SK • 30 September 2015, 10:39 • 2 min
Automobilka Porsche odmieta zodpovednosť za smrť Paula Walkera

LOS ANGELES - Predstavitelia automobilky Porsche odmietajú zodpovednosť za smrť amerického herca Paula Walkera, ktorého dcéra Meadow na nich podala v súvislosti s jeho smrteľnou autonehodou žalobu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný Walker zahynul 30. novembra 2013 v Porsche Carrera GT, ktoré šoféroval jeho kamarát Roger Rodas. Ten taktiež nehodu neprežil. "Vždy je nám ľúto, keď sa niekto zraní v aute značky Porsche, veríme však, že závery vyšetrovateľov v tomto prípade jasne preukázali, že príčinou tejto tragickej nehody bola vysoká rýchlosť a nebezpečná jazda," uviedli zástupcovia automobilky pre magazín People.

 

Walker a Rodas sa v deň tragédie zúčastnili na charitatívnej akcii usporiadanej v priestoroch ich spoločného obchodu. Porsche Carrera GT malo podľa jedného zo svedkov problémy a zhasínal mu motor, tak sa 38-ročný Rodas rozhodol, že sa pôjde previezť a zistiť, čo s ním je. Zavolal aj Walkera, ktorý už bol na odchode, no súhlasil, že pôjde s ním. Pri návrate však približne 460 metrov od obchodu havarovali. Rodas údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do dvoch stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť.

 

img

 

Podľa výsledkov pitvy Rodas zomrel na následky početných zranení, ktoré utrpel pri náraze, zatiaľ čo Walker podľahol kombinácii poranení a popálenín. Vyšetrovanie ukázalo, že príčinou nehody bola vysoká rýchlosť.
Walkerova šestnásťročná dcéra Meadow však teraz na automobilku Porsche podala žalobu, v ktorej tvrdí, že Rodas šiel v skutočnosti pomalšie, než tvrdia vyšetrovatelia. Jej právnici tiež uviedli, že bezpečnostný pás po náraze veľkou silou trhol Walkerovým trupom, čím mu dolámal rebrá a panvu a uväznil ho tak v sedadle spolujazdca. Podľa právnikov začalo auto horieť až minútu a 20 sekúnd po náraze, no herec sa z neho nemohol vyslobodiť a následne sa nadýchal dymu. Okrem toho tvrdia, že model Carrera GT mal v minulosti už viacero problémov so stabilitou a ovládaním, za ktoré môže absencia stabilizačného systému v tomto modeli. Ak by ho mal nainštalovaný, tak by podľa nich k nehode ani nedošlo. Výšku odškodného, ktoré žiadajú od Porsche, v žalobe neuviedli.

 

Paul Walker sa do povedomia divákov po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral v prvej časti akčnej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších piatich filmoch (2003, 2009, 2011, 2013, 2015). Objavil sa aj v snímkach ako Prúd času (2003), Do hlbiny (2005), 8 statočných (2006), Zbesilý útek (2006), Zabite Bobbyho! (2007), Rozsudok smrti (2008), Gangstri (2010), Pawn Shop Chronicles (2013), Hours (2013) alebo Zakázaná zóna (2014).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona