Automobilka Kia rozdelí v piatich grantových výzvach 420.000 eur

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 16:20 • 2 min
Automobilka Kia rozdelí v piatich grantových výzvach 420.000 eur

TEPLIČKA NAD VÁHOM - Spoločnosť Kia Motors Slovakia vyhlásila v tomto roku prostredníctvom Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis už päť grantových výziev. Celkovo v nich rozdelí 420.000 eur. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Jozef Bačé.

slovakia

left justify in out

„Zamestnanecké grantové programy realizuje už od roku 2009, pričom postupne rozširuje oblasti podpory. V tomto roku sme už vyhlásili štyri zamestnanecké grantové výzvy, ktoré boli zamerané na vzdelávanie, bezpečnosť, kultúru a šport. Tieto boli prepojené na zamestnancov spoločnosti. Grantová výzva s názvom Región spoločne bola otvorená. Veľmi nás teší, že každým rokom stúpa nielen počet predložených projektov, ale aj ich kvalita,“ povedal Bačé.
      

V grantovom programe Región bezpečne získa podporu grantmi do 3000 eur 32 projektov zameraných na sprístupňovanie verejných priestranstiev ľuďom s obmedzenou mobilitou, budovanie cyklotrás a náučných chodníkov, aktivity zamerané na bezpečnú dopravu a budovanie detských dopravných ihrísk v Žilinskom kraji. Na projekty vyčlenila automobilka celkovo 80.000 eur, pričom obce, školy a občianske združenia prihlásili 44 projektov.
      

V grantovom programe Región pre vzdelanie získa podporu grantmi do 5000 eur 21 projektov zameraných na inovovanie vzdelávacích aktivít na stredných a vysokých školách v Žilinskom kraji. Aj na projekty grantového programu Región pre vzdelanie vyčlenila automobilka celkovo 80.000 eur, pričom školy celkovo prihlásili 44 projektov. Hovorca Kia Motors Slovakia pripomenul, že grantový program zameraný na podporu inovatívneho vzdelávania na stredných a vysokých školách odštartoval v tomto roku.
      

Mimovládne organizácie a športové kluby so sídlom v Žilinskom kraji, ktoré v ňom aj vykonávajú aktivity, môžu do 1. apríla žiadať o podporu v zamestnaneckom grantovom programe Región športuje. „Nadačný fond Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis ho podporí sumou 80.000 eur. Maximálna výška grantu na jeden projekt je 3000 eur,“ uzatvoril Bačé.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona