Automobilka Jaguar Land Rover potvrdila smrteľný pracovný úraz pri výstavbe závodu

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 15:55 • 2 min
Automobilka Jaguar Land Rover potvrdila smrteľný pracovný úraz pri výstavbe závodu

NITRA – Predstavitelia automobilky Jaguar Land Rover potvrdili, že na stavenisku závodu v Nitre došlo v pondelok 20. marca k smrteľnému úrazu.

slovakia

left justify in out

„Pracovník zamestnaný externou stavebnou spoločnosťou mal v pondelok večer nehodu a, bohužiaľ, na následky zranení zomrel. V myšlienkach sme v tejto smutnej chvíli s jeho rodinou a priateľmi. Spolu so stavebnou firmou a príslušnými inštitúciami zisťujeme príčinu tejto tragickej nehody,“ uviedla Lisa Palmer zo spoločnosti Jaguar Land Rover.

 

Pri nehode zahynul 22-ročný robotník, ktorý pracoval v koši pohyblivej pracovnej plošiny vo výške približne desať metrov. „Pri jej obsluhe dal kôš do pohybu a následne došlo k pritlačeniu pracovníka medzi oceľovú strešnú konštrukciu a zábradlie koša plošiny. Pracovník utrpel zranenia, na základe ktorých v nemocnici zomrel,“ uviedol pre TASR hlavný inšpektor práce Róbert Bulla.

 

Na pracovisku, kde sa smrteľný úraz stal, už Inšpektorát práce vykonáva inšpekciu. Tá je zameraná na dodržiavanie predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. „Z doterajšieho šetrenia bolo zistených viacero porušení právnych predpisov a ostatných predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Miera zavinenia vo vzťahu k zodpovednosti za smrteľný úraz sú predmetom inšpekcie práce. Za zistené nedostatky môže byť uložená sankcia až do výšky 200.000 eur,“ povedal Bulla.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies