Automobilka Fiat prevzala americký Chrysler

NETKY.SK • 22 Január 2014, 09:15 • 2 min
Automobilka Fiat prevzala americký Chrysler

MILÁNO - Talianska automobilka Fiat dokončila prevzatie americkej spoločnosti Chrysler, ktoré trvalo päť rokov. Hodnota celej transakcie je 4,35 mld. USD.

slovakia

left justify in out

"Spoločnosť Chrysler Group je teraz úplne vo vlastníctve spoločnosti Fiat,“ uviedla talianska automobilka vo svojom stanovisku.

Dohoda o úplnom prevzatí zahŕňa odkúpenie zvyšných 41,46 % akcií spoločnosti Chrysler, ktoré Fiat doposiaľ nevlastnil, od fondu Veba. Spoločnosti Fiat a Chrysler spoločne vytvoria siedmu najväčšiu automobilovú skupinu na svete. O názve a o umiestnení hlavného sídla novej spoločnosti budú predstavitelia firmy informovať 29. januára. 

Sergio Marchionne, šéf spoločností Fiat a Chrysler, už začiatkom tohto mesiaca vyhlásil, že zvažuje vstup skupiny na burzu v New Yorku alebo v Hongkongu. Spoločnosť sa zameria na trh s luxusnými vozidlami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona