Automobilka Ferrari zvýšila zisk v 1. polroku na rekordných 100 mil. eur

NETKY.SK • 14 September 2012, 11:40 • 2 min
Automobilka Ferrari zvýšila zisk v 1. polroku na rekordných 100 mil. eur

Automobilka Ferrari zvýšila zisk v 1. polroku na rekordných 100 mil.

slovakia

left justify in out

img

Talianska automobilka Ferrari oznámila, že za 1. polrok tohto roka zaznamenala rekordné tržby aj zisk. Dôvodom je zvýšený záujem o autá po tom, ako firma prišla v posledných rokoch na trh s viacerými novými modelmi.
      Spoločnosť informovala, že za prvých šesť mesiacov dosiahol čistý zisk 100 miliónov eur, čo oproti rovnakému obdobiu minulého roka znamená rast o 10 %. Tržby vzrástli o 11,9 % na 1,2 miliardy eur. Firma zároveň oznámila, že za 1. polrok dodala na trh rekordných 3664 áut, čo dáva firme šancu na nový rekordný predaj. V minulom roku predala automobilka 7195 automobilov, čo oproti roku 2010 predstavovalo rast o 9,5 %.
      "Predpokladáme, že tento rok bude pre nás opäť rekordný, ako z pohľadu objemu predaja, tak z pohľadu hospodárskych výsledkov," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Amedeo Felisa v rozhovore pre BBC.
      Najviac sa Ferrari darí na trhoch Ázie, najmä v Číne. Rast predaja však zaznamenali aj v Rusku, na Blízkom východe a v Južnej Amerike. "V súčasnosti z celkového objemu výroby predávame na domácom trhu okolo 7 %, zostávajúcich 93 % áut predáme v zahraničí," dodal Felisa.

Zdroj: TASR/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies