Automobilka dala na dobročinnosť a rozvoj kraja 860 000 eur

NETKY.SK • 28 December 2013, 14:04 • 2 min
 Automobilka dala na dobročinnosť a rozvoj kraja 860 000 eur

ŽILINA - Do dobrovoľníckych aktivít sa tento rok zapojilo vyše 600 zamestnancov spoločnosti Kia Motors Slovakia, pomáhali v školách, domovoch sociálnych služieb, regionálnom centre autistov, na Lietavskom hrade, pri rekonštrukcii žilinskej synagógy či v útulku pre zvieratá.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Kia Motors Slovakia prispela tento rok na dobročinnosť a rozvoj Žilinského kraja 860-tisíc eur. Do dobrovoľníckych aktivít sa zapojilo vyše 600 zamestnancov automobilky, pomáhali v školách, domovoch sociálnych služieb, regionálnom centre autistov, na Lietavskom hrade, pri rekonštrukcii žilinskej synagógy či v útulku pre zvieratá. „Dobrovoľníci z automobilového závodu si vyskúšali prácu maliarov, opatrovateľov či archeológov. Spoločne odpracovali viac ako 3 000 hodín, čo predstavuje 376 pracovných dní alebo jeden a pol pracovného roka bežného zamestnanca,“ povedal hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Projekty, ktoré Kia tento rok podporila, boli zamerané na podporu hendikepovaných atlétov a lyžiarov, vzdelávanie a kultúru, zvyšovanie bezpečnosti na cestách a na životné prostredie. Automobilka dala státisíce eur na budovanie a značenie cyklotrás v žilinskom regióne. Cez projekt Zelené mesto pomohla v Žiline zrevitalizovať a upraviť časť Lesoparku Chrasť pri sídlisku Vlčince a rozbehla ďalší podobný projekt, ktorého cieľom je rozšíriť oddychovú plochu v Sade na studničkách. Začiatkom roka bola Kia aj hlavným partnerom športovcov s mentálnym postihnutím, ktorí si zo Svetovej zimnej špeciálnej olympiády v Južnej Kórei priviezli 17 medailí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies