Automobilka Daimler prepustí v Severnej Amerike vyše 1200 zamestnancov

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 09:06 • 2 min
Automobilka Daimler prepustí v Severnej Amerike vyše 1200 zamestnancov

STUTTGART - Nemecká automobilka Daimler prepustí vo svojich závodoch v Severnej Amerike viac než 1200 zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Je to reakcia na pokračujúci pokles dopytu po nákladných autách, pričom ide už o druhé prepúšťanie v tomto roku. Informovali o tom agentúra Reuters a denník The Wall Street Journal.

 

Rušenie pracovných miest sa dotkne zamestnancov v troch závodoch Daimleru v Spojených štátoch a jedného v Mexiku. Podobne ako v prípade prvého kola prepúšťania oznámeného vo februári väčšina pracovných miest sa zruší v závodoch v Severnej Karolíne. V jednom z nich v Mount Holly príde o prácu k 1. júlu približne 600 ľudí a v druhom v Gastonii už do 24. júna okolo 200 zamestnancov. Už vo februári Daimler zrušil v Mount Holly, kde sa vyrábajú stredne veľké nákladné autá, 700 pracovných miest. Ďalších 170 pracovných miest zruší automobilka v Portlande (Oregon) a 270 zamestnancov príde o prácu v mexickom Santiagu.

 

Minulý mesiac nemecká firma zverejnila prognózu, v ktorej očakáva tento rok pokles predaja stredných a ťažkých nákladných vozidiel v Severnej Amerike približne o 15 %. Ako najnovšie dodala hovorkyňa spoločnosti, v prípade samotných ťažkých vozidiel počíta firma s poklesom dopytu v tomto roku zhruba o 10 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona