Automobilka BMW zaznamenala v 3. kvartáli mierny rast zisku

NETKY.SK • 4 November 2016, 14:04 • 2 min
Automobilka BMW zaznamenala v 3. kvartáli mierny rast zisku

MNÍCHOV - Prevádzkový zisk nemeckej automobilky BMW, ktorá je najväčším svetovým výrobcom luxusných vozidiel, v 3. štvrťroku 2016 vzrástol len mierne. Dôvodom boli investície do vývoja elektromobilov aj do náboru nových zamestnancov. Tieto výdavky odkrojili časť zo zisku BMW. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Konkrétne, zisk Bayerische Motoren Werke (BMW) pred úrokmi a zdanením (EBIT) za tri mesiace do konca septembra 2016 vzrástol len o 1,1 % na 2,38 miliardy eur. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters však očakávali ešte o niečo nižší zisk, v priemere 2,37 miliardy eur.

 

Za rast zisku vďačí automobilka svojej divízii finančných služieb, keďže zisk jej automobilovej divízie klesol o 3,9 % na 1,8 miliardy eur.

 

Tržby automobilovej divízie BMW sa v sledovanom období znížili o 8,5 %, aj keď predala o 7,1 % viac modelov BMW, Rolls-Royce a Mini, ako v rovnakom období vlani. K poklesu tržieb prispeli aj nepriaznivé kurzové vplyvy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies