Automobilka BMW trvá na výstavbe továrne v Mexiku

NETKY.SK • 9 Január 2017, 15:06 • 2 min
Automobilka BMW trvá na výstavbe továrne v Mexiku

BRATISLAVA - Nemecká automobilová skupina BMW zotrváva na svojom pláne postaviť v Mexiku novú továreň, a to aj napriek hrozbám novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, že automobilky produkujúce v Mexiku pre americký trh budú v USA čeliť mimoriadnym dovozným clám.

slovakia

left justify in out

BMW na výstavbu nového závodu v Mexiku vyčlenilo 1 mld. USD v čase, kedy viaceré konkurenčné automobilky sťahujú výrobu späť do USA a v krajine ohlasujú nové investície, uviedol v pondelok portál bbc.com. V nedeľu skupina Fiat Chrysler Automobiles (FCA) oznámila, že do výroby troch modelov športových áut Jeep v USA investuje jednu miliardu USD. Už predtým FCA rozhodla, že výrobu pickupu značky RAM vráti do USA.


Záväzok k výstavbe novej továrne v štáte San Luis Potosi v centrálnej časti Mexika je "absolútny", povedal pre BBC marketingový riaditeľ BMW Ian Robertson. Ako dodal, skupina práve v Južnej Karolíne stavia novú továreň za 1 mld. USD a vo finančnom vyjadrení je najväčším exportérom áut vyrobených v USA.


"Nemyslím si, že v BMW sa vôbec diskutuje o tom, či sme v USA doma. Áno, budujeme továreň v Mexiku. Áno, vlani sme postavili závod v Brazílii a tak, ako sa naše kapacity zvyšujú, budujeme továrne aj v ďalších častiach sveta. To je ale súčasť normálnej výrobnej stratégie," povedal Robertson.


Minulý týždeň Trump pohrozil uvalením mimoriadnych daní na automobilku General Motors pre dovoz kompaktných vozidiel z Mexika do USA. Podobné varovanie vyslovil aj na adresu japonskej automobilky Toyota, ktorá chce v Mexiku vyrábať osobné vozidlá Toyota Corolla a následne ich vyvážať do USA.

(1 EUR = 1,0589 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies