Automobilka BMW dostala pokutu za problémy s bezpečnosťou

NETKY.SK • 22 December 2015, 09:12 • 2 min
Automobilka BMW dostala pokutu za problémy s bezpečnosťou

NEW YORK - Americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) v pondelok udelil spoločnosti BMW pokutu vo výške 10 mil. USD za problémy s bezpečnosťou.

slovakia

left justify in out

Pokuta je súčasťou sporu, ktorý dosahuje hodnotu 40 mil. USD. Ide o ďalšiu zo série pokút, ktorú NHTSA uložil niektorej veľkej automobilke. V rámci urovnania sporu spoločnosť BMW priznala, že nespĺňala minimálne požadované štandardy ochrany pri haváriách. Automobilka tiež zlyhala v tom, že včas neupovedomila majiteľov vozidiel o zvolávaní do servisov a taktiež neposkytla NHTSA primerané informácie o zvolávaní.

 

V rámci urovnania sporu úrad končí vyšetrovanie toho, či automobilka zlyhala a nezvolala automobily Mini Cooper, ročníky 2014 a 2015, do servisu do piatich dní od odhalenia problémov s bezpečnosťou. Tie mali nastať vzhľadom na to, že autá nespĺňali bezpečnostné štandardy pri bočnom náraze. Celý spor dosahuje hodnotu 40 mil. USD vzhľadom na to, že pozostáva z pokuty vo výške 10 mil. USD, ďalej z odloženej pokuty vo výške 20 mil. USD, ak firma nesplní príkazy a zo sumy minimálne 10 mil. USD, ktorá je potrebná na splnenie požiadaviek súvisiacich s prevádzkou vozidiel.

 

Aktuálna pokuta je druhou, ktorú spoločnosť BMW dostala od roku 2012. Americký NHTSA vtedy udelil spoločnosti BMW pokutu vo výške 3 mil. USD za podobné problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies