Automobilka Audi uviedla v Mexiku do prevádzky moderný výrobný komplex

NETKY.SK • 1 Október 2016, 14:06 • 2 min
Automobilka Audi uviedla v Mexiku do prevádzky moderný výrobný komplex

SAN JOSÉ CHIAPA - Nemecká automobilka Audi, dcéra koncernu Volkswagen, uviedla v piatok (30. 9.) do prevádzky svoj prvý montážny závod v Severnej Amerike. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

„Dnešok je hodina zrodu výroby vysoko kvalitných automobilov v Mexiku,“ povedal predseda správnej rady Audi Rupert Stadler v San José Chiapa.

 

V závode v spolkovom štáte Puebla sa bude časom montovať 150.000 vozidiel modelu Q5. Audi investovalo do novej kapacity jednu miliardu eur a výrobné haly sa rozkladajú na 460 hektároch. Závod je komplexne vybavený. Má montážne linky, lisovňu i lakovňu, laboratórium na sledovanie kvality produkcie, školiace stredisko a logistický park. Zamestná sa v ňom 4200 ľudí.

 

Hubert Waltl, člen správnej rady Audi zodpovedný za výrobu, uviedol, že tento závod je prvou komplexnou výrobnou kapacitou prémiových vozidiel v Mexiku. Patrí medzi najmodernejšie na americkom kontinente. V regióne vznikne s príchodom Audi ďalších 20.000 pracovných miest.

 

Druhú generáciu modelu Q5 vystavili po prvýkrát vo štvrtok (29. 9.) na Autosalóne v Paríži. SUV sa dostane do autopredajní začiatkom budúceho roka.

 

V blízkosti závodu v San José Chiapa sa usadili početné subdodávateľské kapacity. Od začiatku výroby bude závod Audi montovať autá zo 65 % súčiastok vyrobených v Mexiku. Časom sa tento podiel bude zvyšovať.

 

Do Mexika smeruje čoraz viac významných automobiliek. Využívajú jeho priaznivú geografickú polohu i fakt, že krajina podpísala dohody o zónach voľného obchodu s vyše 40 štátmi. Mzdové náklady nie sú vysoké a Mexiko už má solídne subdodávateľské zázemie.

 

Aj ďalší nemeckí výrobcovia luxusných áut prichádzajú do Mexika. BMW buduje v spolkovom štáte San Luis Potosi nový závod. Mercedes-Benz robí to isté v Aguacalientes spolu s Nissanom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona