Automobilka Audi predala v septembri menej áut ako Mercedes-Benz

NETKY.SK • 9 Október 2014, 17:17 • 2 min
Automobilka Audi predala v septembri menej áut ako Mercedes-Benz

BERLÍN - Nemecký výrobca luxusných vozidiel Audi predal v septembri menej áut ako jeho konkurent Mercedes-Benz, a to prvýkrát v tomto roku. To je ďalší zo signálov, ktoré poukazujú na rastúcu rivalitu na trhu s luxusnými autami. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Automobilka Audi, ktorá je dcérskou firmou koncernu Volkswagen, dosiahla v septembri nárast predaja medziročne o 6 % na 159.950 vozidiel.
     

Konkurenčná automobilka Mercedes-Benz však zaznamenala v sledovanom mesiaci ešte lepšie výsledky, a to medziročný nárast globálneho odbytu o 14 % na 162.746 vozidiel. To bol najlepší mesačný výsledok firmy v jej 88-ročnej histórii, za ktorý vďačí uvedeniu nových modelov na trh a rastúcemu odbytu v Číne.
     

Audi v roku 2011 predbehla Mercedes-Benz a stala sa druhým najväčším predajcom prémiových modelov po automobilke BMW. Ale jej náskok pred Mercedesom za prvých 9 mesiacov 2014 klesol na 103.494 vozidiel z vlaňajších 118.110 áut.
     

No zatiaľ čo Mercedes-Benz uviedol tento rok na trh nové a inovované modely, ktoré prilákali klientov do jeho predajní, Audi odložila plánovaný začiatok predaja vylepšených verzií modelov A4 a Q7 SUV na rok 2015.
     

Podľa odborníkov tak Mercedes bude v nasledujúcich mesiacoch ďalej doháňať Audi vďaka ponuke "čerstvých" modelov.
     

Audi však potvrdila svoj cieľ, ktorým je zvýšiť odbyt v tomto roku nad hranicu 1,7 milióna vozidiel z vlaňajších 1,58 milióna áut.
     

Aj Mercedes-Benz chce prekonať svoj vlaňajší rekord, keď predal 1,46 milióna áut, najviac v histórii firmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies