Automobilka Aston Martin prepustí do 295 ľudí

NETKY.SK • 15 Október 2015, 09:52 • 2 min
Automobilka Aston Martin prepustí do 295 ľudí

LONDÝN - Britský výrobca luxusných vozidiel Aston Martin zruší do 295 pracovných miest. Firma sa totiž snaží dostať zo straty a vrátiť sa k ziskovosti.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť mala na začiatku tohto roka približne 2 100 zamestnancov. Britská automobilka sa bude snažiť počet prepustených minimalizovať tým, že zamestnancom ponúkne možnosť predčasného dôchodku či dobrovoľného odchodu. Automobilka tiež neobsadí voľné pracovné miesta.

 

Britská automobilka Aston Martin začiatkom októbra avizovala, že pripravuje "významné“ prepúšťanie. Tento plán je súčasťou reštrukturalizácie spoločnosti, ktorá zahŕňa expanziu na trh elektromobilov a SUV vozidiel. Aktuálne sú dostupné len výsledky spoločnosti za rok 2013. Vtedy spoločnosť zaznamenala stratu pred zdanením vo výške 25,4 mil. britských libier (GBP). Bývalý finančný riaditeľ vtedy uviedol, že nepredpokladá, že sa firma vráti k ziskovosti skôr ako po roku 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona