Automat na lístky MHD nevydal žene peniaze, má nárok na vrátenie

NETKY.SK • 8 August 2016, 17:06 • 2 min
Automat na lístky MHD nevydal žene peniaze, má nárok na vrátenie

BRATISLAVA - Multifunkčné automaty na predaj jednorazových cestovných lístkov začleňujeme do platobného systému Dopravného podniku Bratislava (DPB), automat však neposlal hlásenie o tom, že nemá zásobu mincí alebo sa minul papier na tlač cestovných lístkov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Transdata, ktorá zabezpečuje servis automatov, tak reaguje na medializované informácie o cestujúcej v bratislavskej mestskej hromadnej doprave, ktorej automat po kúpe cestovného lístka nevydal peniaze. Dostala však potvrdenie o nevrátenom výdavku, ktorý si môže prísť vyzdvihnúť na centrálu DPB. Stanovisko spoločnosti Transdata agentúre SITA poskytla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

 

"Problém sme už odstránili a situáciu priebežne monitorujeme," tvrdí spoločnosť s tým, že automaty viac ako pol roka od inštalácie neboli v prevádzke a boli vystavené všetkým poveternostným podmienkam bez priebežnej údržby a testovania.


Volfová poznamenala, že cestujúci môže o výdavok požiadať nielen osobne, ale aj emailom. "Pošle kópiu bloku, svoje kontaktné údaje, prípadne aj číslo účtu. Po preverení situácie mu obratom Dopravný podnik Bratislava pošle peniaze buď na účet alebo poštovou poukážkou najneskôr v lehote 30 dní," zhrnula.


Dopravný podnik Bratislava má osem nových multifunkčných automatov s novou aplikáciou pre nabíjanie karty na cestovanie plus trinásť starších multifunkčných, do ktorých túto aplikáciu inštalujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies