Autom roka 2015 v Slovenskej republike sa stala Škoda Fabia

NETKY.SK • 29 Január 2015, 18:29 • 2 min
Autom roka 2015 v Slovenskej republike sa stala Škoda Fabia

BRATISLAVA - Rozhodla o tom 15-členná porota zložená z motoristických novinárov. Výsledky 17. ročníka ankety oznámili dnes v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Európska anketa Car of the year má vyše 50-ročnú tradíciu v Európe a každá krajina má svoje národné kolá. Ako informoval TASR organizátor súťaže Ľuboš Kríž z motoristického časopisu Stop, každý člen poroty testuje ročne minimálne 50 automobilových noviniek, zúčastňuje sa európskych prezentácií a má veľa skúseností s posudzovaním áut. Metodika výberu Auta roka na Slovensku je rovnaká ako v európskej ankete Car of the year, ktorej výsledky budú najbližšie vyhlásené začiatkom marca na ženevskom autosalóne.
     

Anketa je nekomerčná, organizujú si ju sami novinári.
     

Tento rok jury vyberala sedem finalistov z vyše 40 automobilových noviniek, ktoré sa v roku 2014 dostali na slovenský automobilový trh, pričom to museli byť základné novinky, a nie odvodeniny ako napríklad cabrio, combi alebo coupé.
     

Na ďalších miestach sa umiestnili autá Hyundai i20, Opel Corsa, Citroën Cactus, Renault Twingo, Volkswagen Passat a Nissan Pulsar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies