Autodopravcovia sú pripravení štrajkovať

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 09:21 • 2 min
Autodopravcovia sú pripravení štrajkovať

Autodopravcovia sú pripravení na štrajkovú pohotovosť, a to v prípade, ak ministerstvo dopravy nezačne urýchlene riešiť ich problémy.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Únia autodopravcov Slovenska  a asociácia Žltý Anjel. Podniky vyzývajú svojich členov a dopravcov, aby zvýšili ceny za dopravu o 15 až 20 percent. Predseda UNAS Stanislav Skala uviedol, že sú hlboko znepokojení nečinnosťou rezortu dopravy pri pomoci pre cestnú nákladnú dopravu a odťahové služby. Ako dodal, od prvej vlny pandémie COVID-19 poukazujú na skutočnosť, že ich členom v združení padli tržby, veľa dopravcov skrachovalo a dlhoročné spoločnosti museli prepustiť kvalitných ľudí, ktorí išli na úrad práce.


 Stanislav Skala a prezident asociácie Žltý Anjel Marián Urge zdôraznili, že hoci sa prijal zákon o podpore pre cestnú dopravu, doteraz sa nič pre nich neurobilo. Aj preto UNAS a Žltý Anjel žiadajú od rezortu dopravy, aby s ich predstaviteľmi opäť rokoval.

 

"Ministerstvo dopravy dlhodobo podceňuje cestnú nákladnú dopravu, ktorá zabezpečujú zásobovanie fabrík, obchodov na Slovensku, ako aj odťahové služby, a výraznou mierou prispievajú svojimi daňami do štátneho rozpočtu," zdôraznil šéf UNAS, ktorý očakáva, že rezort dopravy sa bude znova snažiť znižovať náklady v doprave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies