Autodopravcom vyhovujú nižšie mýtne pokuty

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 16:54 • 2 min
Autodopravcom vyhovujú nižšie mýtne pokuty

BRATISLAVA - Únia autodopravcov (UNAS) považuje za pozitívne, že pokuty za mýtne priestupky sú od začiatku júla nižšie o takmer 60 %.

slovakia

left justify in out

Ako pre agentúru SITA v pondelok povedal predseda organizácie Róbert Huran, mýtne pokuty boli neúnosne vysoké v porovnaní s inými krajinami a očakáva, že polícia bude pristupovať k dopravcom ľudsky. Šéf UNAS nepredpokladá, že po znížení pokút by mal výrazne vzrásť počet mýtnych priestupkov a následne by sa opäť zvýšili aj pokuty. "V zásade až tak nie. Aj keď sa znížili až o 60 %, stále sú relatívne vysoké a pohybujú sa od sto do päťsto eur," povedal Huran.

 

UNAS iniciovala stretnutie na ministerstve dopravy pre problémy s emigrantmi vo francúzskom prístave Calais. "Viacerí naši autodopravcovia majú veľké problémy pri cestovaní do Anglicka. Mnohí už dokonca necestujú cez Calais, kde je situácia veľmi vážna. Sú tam tisíce utečencov, ktorí napádajú kamióny a snažia sa prepašovať do Anglicka v náklade, alebo na návese," upozornil po rokovaní na ministerstve dopravy Huran. Ministerstvo dopravy prisľúbilo pomoc pri komunikácii s ministerstvom zahraničných vecí. To by podľa Hurana malo vyvinúť úsilie, aby francúzska polícia omnoho intenzívnejšie ochraňovala cestných prepravcov. "Veríme, že sa to podarí a že naši dopravcovia nebudú inzultovaní a napádaní emigrantmi. Dúfame, že sa to vyrieši v čo najkratšom období," uviedol Huran. "Dochádza k rozbíjaniu okien, spätných zrkadiel, prerezávaniu plachiet. Boli dokonca už aj fyzické strety, kedy museli vodiči z návesov vyháňať migrantov," priblížil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies