Autobusy strácajú kvôli vlakom zadarmo tisíce cestujúcich

NETKY.SK • 3 Február 2015, 10:14 • 2 min
Autobusy strácajú kvôli vlakom zadarmo tisíce cestujúcich

BRATISLAVA - Vlaky zadarmo pre študentov a dôchodcov znamenali pre autobusových prepravcov podľa prieskumu denníka Hospodárske noviny stratu tisícov cestujúcich.

slovakia

left justify in out

"Na niektorých linkách, ktoré sú súbežné s vlakovou dopravou, máme v priemere pokles prepravených cestujúcich od 5 do 10 percent," povedal pre denník generálny riaditeľ eurobusu Ľubomír Gerši.

 

Aj autobusové linky sú pritom dotované a čím menej ľudí odvezú, tým viac peňazí im musia dávať župy. Medzi nimi aj Košický samosprávny kraj. Ten si teraz nechal vypracovať analýzu, ktorá má rozhodnúť o budúcnosti liniek.

 

Možnosti na výber sú zrejmé podľa denníka už teraz. Buď za autobusy kraj zaplatí viac alebo ich zruší. Ako pre denník potvrdili viaceré kraje, definitívne rozhodnutie si nechávajú na koniec prvého štvrťroka, keď budú mať k dispozícii viac dát, informuje denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies