Autobusovú nehodu v Nepáli neprežilo najmenej 17 ľudí

NETKY.SK • 8 December 2014, 07:13 • 2 min
Autobusovú nehodu v Nepáli neprežilo najmenej 17 ľudí

KÁTHMANDU - Nepálska polícia v pondelok informovala o ďalšej tragickej nehode autobusu v tamojších horách, ktorá si vyžiadala najmenej 17 mŕtvych a 50 zranených.

slovakia

left justify in out

Preplnené vozidlo počas noci zišlo z úzkej cesty a kotúľalo sa 600 metrov dolu svahom. Záchranári našli na mieste 14 mŕtvych, zatiaľ čo ďalší traja ľudia podľahli zraneniam v nemocnici. Nehoda sa stala pri dedine Pokharakada ležiacej približne 400 kilometrov západne od hlavného mesta Káthmandu. V autobuse s 38 sedadlami sa nachádzalo 67 osôb. Viac ako desiatka zranených je v kritickom stave a počet mŕtvych tak môže stúpať.

 

Podobná nehoda sa v západnom Nepále stala 20. novembra, keď pád autobusu do rieky Bheri neprežilo najmenej 47 ľudí. Okrem nedbalosti vodičov sú nehody na nepálskych cestách často pripisované zlému stavu vozoviek ako aj vozidiel, ktoré po nich jazdia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies