Autobusové nešťastie v okolí Planej nad Lužnicou: Vyžiadalo si dva ľudské životy!

NETKY.SK • 10 September 2014, 17:49 • 2 min
Autobusové nešťastie v okolí Planej nad Lužnicou: Vyžiadalo si dva ľudské životy!

PRAHA - Dvaja ľudia dnes zahynuli a päť ďalších sa zranilo, keď linkový autobus spoločnosti ČSAD, smerujúci z Českých Budějovíc do Prahy, z predbežne neznámych príčin zišiel z komunikácie I/3 v okolí Planej nad Lužnicou, narazil do stĺpu trakčného vedenia paralelne vedúcej železničnej trate, zrútil sa do priekopy a začal horieť.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom české elektronické médiá. Jedného ťažko zraneného prepravili do nemocnice vrtuľníkom záchrannej služby, ostatných štyroch previezli so stredne ťažkými zraneniami do nemocníc sanitky, odznelo vo vysielaní spravodajskej televízie ČT24.
     

V autobuse sa v inkriminovanom čase nachádzalo iba osem ľudí, ten ôsmy vyviazol s ľahkými zraneniami, ktoré zdravotníci ošetrili priamo na mieste nehody.
     

Tragická udalosť si vynútila na šesť hodín uzavretie komunikácie, ktoré však z globálneho hľadiska nemá zásadný význam, ako aj  dočasné zastavenie prevádzky železničnej trate medzi Planou nad Lužnicou a Veselím nad Lužnicou.
     

Príčiny nehody objasní až vyšetrovanie. Za haváriou autobusu mohla byť technická porucha, ale ešte pravdepodobnejšie je zlyhanie ľudského faktora či zdravotné problémy vodiča, ktorý je jednou z obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies