Autobusová stanica Mlynské Nivy v Bratislave sa čoskoro začne prerábať, už má územné rozhodnutie

NETKY.SK • 28 November 2016, 14:09 • 2 min
Autobusová stanica Mlynské Nivy v Bratislave sa čoskoro začne prerábať, už má územné rozhodnutie

BRATISLAVA - Začiatok výstavby autobusovej stanice na Mlynských nivách v Bratislave sa už blíži, dôkazom je právoplatné územné rozhodnutie z novembra. Agentúru SITA o tom informovala Martina Jamrichová, marketingová manažérka spoločnosti HB Reavis, investora projektu.

slovakia

left justify in out

Podľa výkonného riaditeľa HB Reavis Adriána Ráca čakajú ešte na príslušné stavebné povolenia. "Čas potrebný na získanie povolení naplno využívame na prípravné práce, v rámci ktorých sme už odstránili lávku a staré koľaje a teraz asanujeme pôvodné objekty pohrebníctva na Svätoplukovej ulici. Od samotnej výstavby novej autobusovej stanice nás delí už len vydanie týchto povolení," uviedol Rác.

 

V čase výstavby novej autobusovej stanice budú môcť cestujúci využívať služby náhradnej stanice na Bottovej ulici, ktorá nahradí funkciu tej súčasnej. Spoločnosť HB Reavis už dokončila interiérovú renováciu Centra Bottova na náhradnú autobusovú stanicu, v druhej fáze čaká centrum úprava exteriéru. Okrem nástupísk a výstupíšť v priestoroch náhradnej stanice budú dostupné obvyklé služby, aby pokryli potreby cestujúcich.

 

Nová autobusová stanica ponúkne medzinárodný autobusový terminál, nákupné centrum, tržnicu a administratívnu budovu. Nové priestory budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia. Nástupištia autobusov plánujú v prvom podzemnom podlaží, nad zemou budú obchody, tržnica, reštaurácie či detské zóny. Unikátom novej stanice bude strecha s mestskými záhradami, bežeckou dráhou a vybavením pre aktívny oddych a šport. Projekt uvažuje s 2 150 parkovacími miestami. Koncept stanice navrhla britská architektonická kancelária Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert + Talaš. Výstavba autobusovej stanice je súčasťou projektu Twin City, ktorého prvú fázu - výstavbu troch administratívnych budov v blízkosti autobusovej stanice rozbehli v druhej polovici roka 2014. Náklady na výstavbu troch sedempodlažných budov investor odhaduje na približne 135 miliónov eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies