FOTO Autobus v Peru sa zrútil z diaľnice, zomrelo 44 ľudí

NETKY.SK • 21 Február 2018, 15:53 • 2 min
FOTO Autobus v Peru sa zrútil z diaľnice, zomrelo  44 ľudí

LIMA - Najmenej 44 obetí si vyžiadala nehoda poschodového autobusu, ktorý sa zrútil z panamerickej diaľnice v Peru. Podľa šéfa peruánskej diaľničnej polície ďalších najmenej dvadsať ľudí pri havárii utrpelo zranenia. Záchranári podľa neho na mieste nehody stále nachádzajú nové telá a zranených. Koľko bolo v autobuse cestujúcich, zatiaľ nikto nevie presne povedať.

slovakia

left justify in out

Poschodový autobus havaroval pred svitaním v pobrežnej provincii Camaná, pričom zišiel z diaľnice a zrútil sa z 200-metrového útesu. Polícia uviedla, že počet obetí na životoch môže ďalej stúpať. Nešťastie sa stalo v provincii Arequipa o 1:30 miestneho času (7:30 SEČ) neďaleko mosta Ocaňo.

 

Príčina stredajšieho nešťastia nebola bezprostredne známa. Podľa údajov, ktoré priniesla agentúra DPA, bola v danej oblasti znížená viditeľnosť v dôsledku hmlistého počasia.

 

Autobus údajne patrí spoločnosti Rey Latino a smeroval z mesta Chala do mesta Arequipa, píše spravodajský portál BBC. Podľa zoznamu pasažierov v ňom malo cestovať najmenej 45 ľudí, ale počas cesty doň mohlo nastúpiť mnoho ďalších.

 

Dopravné nehody, ktoré sú pripisované bezohľadnej jazde na zle udržiavaných horských cestách, si v Peru každoročné vyžiadajú mnoho ľudských životov.

Stredajší incident je ďalšou smrteľnou nehodou autobusu, ktorá sa stala v Peru od začiatku roka. Začiatkom januára sa pri meste Pasamayo autobus zrútil z útesu na úseku diaľnice známom ako Diablova zákruta. Nehoda si vtedy vyžiadala 52 mŕtvych.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies