Autobus v Číne podpálil podpaľač, ktorý v ňom sám uhorel

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 09:05 • 2 min
Autobus v Číne podpálil podpaľač, ktorý v ňom sám uhorel

PEKING - Čínske úrady sa domnievajú, že pondelňajší večerný požiar prímestského autobusu v meste I-pin v provincii S'-čchuan bol založený úmyselne 51-ročným mužom, ktorý v ňom jediný zahynul. V nemocnici ošetrili 77 cestujúcich a záchranárov, z ktorých 12 majú až kritické zranenia, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štátne médiá zverejnili dnes fotografie zničeného autobusu s rozbitými oknami pri okraji cesty a niekoľkých zranených cestujúcich, vrátane dieťaťa s vážnymi popáleninami, ako ich prenášajú do nemocnice na ošetrenie.
      

Po predbežnom vyšetrovaní dospela polícia k záveru, že Jü Jüe-chaj požiar úmyselne založil, motív však zatiaľ nepoznajú.
      

Čínska tlačová agentúra Sinchua citovala 12-ročné dievča, ktoré bolo v autobuse a uviedlo, že cítilo benzín predtým, než začalo pri zadných dverách horieť. Dievča s dvoma spolužiakmi vyliezlo z autobusu cez zadné okno.
      

Vlani podpálil iný Číňan prímestský autobus v prístavnom meste Sia-men na juhovýchode Číny. V tragickom požiari prišiel o život on a 46 ďalších ľudí. V roku 2009 zomrelo pri požiari autobusu v meste Čcheng-tu 27 ľudí vrátane podpaľača. V oboch prípadoch motivovala páchateľov-mužov nenávisť voči čínskej spoločnosti, kde stúpa napätie v dôsledku narastajúcich majetkových rozdielov a chýbajúcej sociálnej sieti. 
      

Vo februári tohto roku sa muž, ktorý podozrieval manželku z nevery, priznal k založeniu požiaru v autobuse v meste Kuej-jang na juhozápade krajiny, v ktorom zomrelo šesť ľudí a zranenia utrpelo 35 ďalších.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies