FOTO a VIDEO Vážna nehoda pri Žiline: Autobus plný ľudí skončil po nehode v priekope, deväť zranených

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 15:13 • 2 min
FOTO a VIDEO Vážna nehoda pri Žiline: Autobus plný ľudí skončil po nehode v priekope, deväť zranených

RAJECKÉ TEPLICE - Po nehode autobusu a auta, ktorá sa stala dnes ráno v katastri Rajeckých Teplíc v okrese Žilina, skončilo vo Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline šesť žien a traja muži. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

slovakia

left justify in out

"Išlo o ľahšie zranenia ako narazenie chrbtice alebo ľahší otras mozgu. Po ďalších vyšetreniach hospitalizovali na úrazovej chirurgii dve ženy. Tie utrpeli zlomeniny stavcov. Ostatných sme prepustili do domáceho liečenia," uviedla Jurčiová.

 

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radka Moravčíka sa na ceste I/64 v smere jazdy zo Žiliny do Rajca zrazilo osobné auto Volkswagen Lupo, ktoré viedol 22-ročný vodič, s autobusom Irisbus Crossway, ktorý viedol 47-ročný vodič. "Osobné auto z doposiaľ presne nezistených príčin prešlo plynule do protismeru, kde sa zrazilo s autobusom. Ten následne zišiel z vozovky a prevrátil sa na bok. U vodičov alkohol vykonanými dychovými skúškami nezistili. Cesta je z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov úplne uzavretá," povedal krajský policajný hovorca.

 

Doplnil, že ako prvá bola na mieste hliadka z Obvodného oddelenia PZ Rajec. "Policajti ihneď poskytovali prvú predlekársku pomoc zraneným osobám. Následne na miesto prišli aj ďalšie policajné hliadky a záchranné zložky. Policajti na mieste koordinovali činnosť a poskytovali spoločne s ostatnými záchrannými zložkami pomoc zraneným osobám," dodal Moravčík.

 

 

Autobus patril Slovenskej autobusovej doprave Žilina, a. s. Išlo o prímestskú linku smerujúcu z Kamennej Poruby do Žiliny. "Bolo tam 29 cestujúcich plus vodič," potvrdila hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová.

 

Nehoda sa podľa jej slov vďaka pevnej konštrukcii autobusu a pohotovej reakcii vodiča neskončila väčším nešťastím. "Tieto autobusy sú vyrobené tak, aby aj pri takejto vážnej nehode, keď sa autobus prevráti, zostala jeho konštrukcia nepoškodená. Zranenia zvyčajne nastávajú pri následnom pohybe cestujúcich," povedala.

 

Na mieste zasahovalo podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) 20 hasičov z hasičskej stanice v Rajci, Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline s ťažkou technikou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies