Autobus s pútnikmi sa zrútil do rokliny, zahynulo 22 ľudí

NETKY.SK • 24 Október 2013, 09:33 • 2 min
Autobus s pútnikmi sa zrútil do rokliny, zahynulo 22 ľudí

BANGKOK - Najmenej 22 ľudí zahynulo pri nehode autobusu s pútnikmi, ktorí boli na ceste z budhistického chrámu na severe Thajska. Autobus zišiel z cesty a zrútil sa do rokliny, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Vodič stratil nad vozidlom kontrolu na horskej ceste v provincii Lampang. Autobus sa následne zrútil do 30-metrovej hĺbky. K nehode došlo v stredu, spresnila polícia. Medzi 16 zranenými, ktorí nehodu prežili, je aj vodič. Pasažieri pred nehodou navštívili miestny budhistický chrám, kde absolvovali rituál vykonávania dobrých skutkov.

Obeťami nehody sú prevažne ženy. Vodič autobusu bude podľa polície čeliť obvineniu zo zabitia v dôsledku bezohľadnej jazdy a v prípade usvedčenia môže dostať trest v maximálnej výške desať rokov.

Podľa thajského ministerstva vnútra zomrie v krajine ročne pri dopravných nehodách okolo 26.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies