Auto zrazilo chodkyňu na priechode, vážne sa zranila

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 14:29 • 2 min
Auto zrazilo chodkyňu na priechode, vážne sa zranila

KOŠICE - Polícia znovu vyzýva účastníkov cestnej premávky na zvýšenú pozornosť. V krátko čase ide o druhý prípad stretu chodca a motorového vozidla.

slovakia

left justify in out

Vážne zranenia utrpela 37-ročná žena, ktorú v stredu v Košiciach zrazilo auto. Ako Netky  informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, nehoda sa stala na Myslavskej uliciŽena práve prechádzala po priechode pre chodcov, keď ju zachytil 59-ročný vodič Octavie. Ani jednému z nich alkohol nezistili. 

 

Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenie sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. 

 

 

img

Miesto nehody. Foto: Polícia

 

 

"Polícia opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali dopravné predpisy a vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách. Vyzývame vodičov, aby boli na cestách obozretní, voči sebe ohľaduplní a zvýšili pozornosť na miestach, kde je zvýšený predpoklad pohybu chodcov.  Dôrazne upozorňujeme chodcov, aby prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva, boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj, či životy ostatných účastníkov cestnej premávky." dodala Ivanová.

Tento týždeň je to druhá nehoda chodca s motorovým vozidlo v Košiciach a okolí, v pondelok vyhasom život chodca v okrese Košice - okolie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies