Auto v rakúskej obci vrazilo do ľudí pri stánku s ovocím a zeleninou

NETKY.SK • 11 Júl 2021, 20:54 • 2 min
Auto v rakúskej obci vrazilo do ľudí pri stánku s ovocím a zeleninou

ST. FLORIAN - V rakúskej obci St. Florian vrazilo auto do davu ľudí pri stánku s ovocím a zeleninou. Podľa ORF deväť ľudí utrpelo ľahké zranenia, štyri osoby majú ťažké zranenia a jedna žena je v ohrození života.

slovakia

left justify in out

Medzi zranenými je aj 87-ročný vodič auta, ktorého zatiaľ nemohli vypočuť. Polícia však nepredpokladá, že by do ľudí vrazil úmyselne.

 

 

Podľa polície došlo k nehode krátko po 10:30 hod priamo pred vchodom do kláštora. Vodič, 87-ročný muž, stratil kontrolu nad svojím autom a narazil do skupiny ľudí pri stánku v tržnici. Podľa starostu Bernda Schützenedera je tento trhový stánok zriadený iba raz ročne na predaj ovocia a zeleniny z regiónu. Ľudia, vrátane niekoľkých pútnikov, zjavne využili príležitosť kúpiť si ovocie. Medzi zranenými sú väčšinou ľudia nad 50 rokov. Najmladší bol 21-ročný predajca.

 

Prečítajte si: Havária vrtulníka v Španielsku počas protidrogovej akcie si vyžiadala smrť agenta

 

„Všetci sme trochu v šoku, myslím na zranených a ich príbuzných,“ povedal starosta Schützeneder.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies