Auto, v ktorom našli mŕtvych migrantov, kúpila spoločnosť MasterMobilKer

NETKY.SK • 28 August 2015, 07:40 • 2 min
Auto, v ktorom našli mŕtvych migrantov, kúpila spoločnosť MasterMobilKer

BUDAPEŠŤ - Auto, v ktorom na diaľnici neďaleko rakúskeho Parndorfu našli dnes mŕtve telá desiatok migrantov, bolo zo Slovenska predané maďarskej spoločnosti MasterMobilKer, uviedla večer agentúra MTI odvolávajúc sa na informácie topoľčianskeho centra spoločnosti Hyza.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií MTI získaných z Topoľčian vozidlo od spoločnosti Hyza najskôr kúpil slovenský podnik, ktorý ho ale ďalej predal do Maďarska firme MasterMobilKer, pričom nesplnil svoju povinnosť odstrániť z neho reklamné nápisy.

 

Agentúra dodala, že podľa údajov servera Ceginfo.hu, na ktorej sú zverejnené údaje spoločností, MasterMobilKer založili v roku 2011. Hlavnými činnosťami tejto firmy sú obchodovanie s vozidlami, veľkoobchod s drevom, so stavebninami či sanitárnym tovarom, oprava a údržba vozidiel, ale aj gastronomické služby.

 

Majiteľom firmy je občan Maďarska, ktorého bydlisko je uvedené v osade pri Kecskeméte. Od mája 2015 je vo firme konateľom Ukrajinec s bydliskom na Ukrajine a poverenou osobou oprávnenou na preberanie písomností je občan Maďarska s bydliskom v Petöszállási.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies