Auto v Číne vrazilo do ľudí na chodníku, siedmi prišli o život

NETKY.SK • 27 November 2018, 08:39 • 2 min
Auto v Číne vrazilo do ľudí na chodníku, siedmi prišli o život

PEKING - Sedem ľudí zahynulo a ďalší štyria utrpeli v utorok zranenia v čínskom meste Le-šan v provincii S'-čchuan po tom, ako vozidlo vyšlo na chodník a vrazilo do skupiny ľudí. Šoféra zadržali a celý prípad sa vyšetruje.

slovakia

left justify in out

Zranených previezli do nemocnice. Podľa agentúry Sinchua automobil vyšiel v ranných hodinách na chodník veľkou rýchlosťou a narazil do ľudí na autobusovej zastávke.

 

K zrážke došlo päť dní po tom, ako vodič auta úmyselne vrazil do skupiny školákov v meste Chu-lu-tao na severovýchode Číny. Päť detí prišlo o život a ďalších 19 utrpelo zranenia. Dvadsaťdeväťročný nezamestnaný šofér predtým, ako vrazil do detí, uvažoval o samovražde pre spory so svojou manželkou.

 

img

Zdroj: SITA

 

Číne však v poslednom čase došlo k viacerým zámerným útokom autami. V októbri muž vrazil s vozidlom do davu chodcov v meste Ning-po na východe krajiny, kde zabil dvoch ľudí a zranil 16 ďalších. V septembri zahynulo v provincii Chu-nan 11 ľudí a 44 osôb hospitalizovali po tom, ako muž úmyselne narazil vozidlom SUV do ľudí na námestí, aby následne vystúpil a útočil ďalej dýkou a lopatou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona