Auto Slovenskej pošty prepadli lupiči, ukoristili vyše 17-tisíc eur

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 13:14 • 2 min
Auto Slovenskej pošty prepadli lupiči, ukoristili vyše 17-tisíc eur

HORNÉ SRNIE - Slovenskej pošte v súvislosti s pondelkovým (19.6.) lúpežným prepadom vozidla v obci Horné Srnie vznikla škoda 17.500 eur.

slovakia

left justify in out

"Slovenská pošta s cieľom minimalizovať incidenty súvisiace s trestnou činnosťou kontinuálne posilňuje bezpečnostné opatrenia. Aktuálne riešenia sa týkajú aj regulácie finančnej hotovosti držanej v rámci jednotlivých pobočiek. Od roku 2009 sa znížil priemerný hotovostný zostatok na poštách na konci dňa o 33,9 percenta," uviedla Macková.

 

Pošta zároveň pri ochrane majetku a osôb využíva kamerový a poplachový systém, SBS službu, trezory s časovým zámkom, či bezpečnostné trezory, schránky a kontajnery vybavené farbiacimi modulmi, ktoré sa v prípade akejkoľvek nedovolenej manipulácie aktivujú a hotovosť znehodnotia. Obdobným systémom sú vybavení aj poštoví doručovatelia.

 

"Aj na základe prísnych bezpečnostných opatrení za posledné roky počet prípadov trestnej činnosti klesá a je potrebné, aby sme tento trend udržali aj do budúcnosti," povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Róbert Gálik. Kým napríklad v roku 2009 pošta zaznamenala 25 lúpežných prepadov pôšt, v roku 2014 ich bolo sedem a v roku 2016 sa ich počet znížil na dva. Pokles je badateľný aj v oblasti lúpežných prepadov poštových doručovateľov, ktorých bolo v roku 2008 spolu desať, v roku 2011 štyri a v minulom roku jeden.

 

Rovnaký trend pošta zaznamenáva aj v oblasti lúpežných prepadov tzv. poštových cestných kurzov – od roku 2013, keď po 13 rokoch bez prepadov prišlo k trom incidentom, sa až do tohto roka žiadny ďalší incident nestal.

 

Vozidlo pošty prepadli v pondelok v prihraničnej obci Horné Srnie v okrese Trenčín. "Dostali sme informáciu, že v pohraničnej obci došlo k prepadnutiu peňažného ústavu a že trojica páchateľov zamierila smerom k obci Rokytnice. Počas zásahu došlo aj ku kontaktu jedného policajta s pravdepodobnými páchateľmi, tí ale nereagovali na výzvu na zastavenie ani na varovný výstrel," povedala v pondelok hovorkyňa zlínskeho krajského policajného riaditeľstva Monika Kozumplíková.

 

V miestach okolo Rokytnice podľa hovorkyne prečesávalo lesy asi 120 policajtov zo Zlínskeho, Juhomoravského a Moravskosliezskeho kraja. Polícia uzavrela priestor medzi českými obcami Šanov, Kochavec a slovenskou obcou Horná Súča.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona