Auto Show Slovakia Ring 2013 prepisoval históriu

NETKY.SK • 13 November 2013, 14:06 • 2 min
Auto Show Slovakia Ring 2013 prepisoval históriu

ORECHOVÁ POTôŇ – Posledné podujatie tohtoročnej sezóny, 4. ročník Auto Show Slovakia Ring 2013, sa opäť zapísal do histórie neopakovateľnými momentmi. Prvým je historicky najvyšší počet štartujúcich, ďalším predstavenie trojice špičkových rally vozidiel. Ak sa k tomu pripočítajú jazdci zvučných mien, vrátane mnohých tohtoročných majstrov, máme za sebou podujatie, ktoré urobilo prekrásnu bodku za tohtoročnou pretekárskou sezónou, informoval TASR predseda organizačného výboru Auto Show Slovakia Ring 2013 Miroslav Majláth.

slovakia

left justify in out

"Jedinečnosť podujatia navyše podfarbuje aj fakt, že sa nám podarilo postaviť celú súťažnú trať priamo v areáli jediného profesionálneho pretekárskeho okruhu na Slovensku v Orechovej Potôni, pričom diváci mali možnosť sledovať prejazdy súťažných vozidiel z bezpečia krytej tribúny," uviedol Majláth s tým, že v rámci tohtoročnej Auto Show sa na Slovakia Ringu predstavila elita zo sveta slovenskej, českej, či maďarskej rally špičky. Dodal, že tento nevšedný zážitok si nedala ujsť ani početná divácka kulisa, ktorá takmer do posledného miesta zaplnila hlavnú tribúnu Slovakia Ringu.

Ako predseda povedal, napriek faktu, že podujatie už svojim názvom avizovalo show, na trati to vyzeralo tak, ako keby jazdci bojovali o majstrovské body. Poriadne "zamotaná", technicky náročná trať s neustále sa meniacim tempom a povrchom dokázala v mnohých prípadoch jazdcov poriadne prekvapiť. Navyše, po prvý raz v doterajšej histórii zažila Auto Show aj dážď, ktorý sa rovnako podpísal pod množstvo drobných deformácií karosérií, prekrásnych prejazdov dverami dopredu, ale aj adrenalínových súbojov. "Auto Show Slovakia Ring 2013 v rámci svojho štvrtého ročníka dokázala, že aj v bezpečí pretekárskeho areálu sa dajú pripraviť preteky, ktoré poriadne pohladkajú dušu priaznivcov automobilového športu," konštatoval Majláth. Podotkol, že nástrahy už spomínanej trate pritom najlepšie zvládol vlaňajší víťaz Auto Show Tomáš Kostka, reprezentujúci slovenský RUFA Šport Team na vozidle Ford Fiesta WRC. Druhá priečka absolútneho poradia patrila L Racing Teamu a jeho jazdcovi Jozefovi Bérešovi na Subaru Impreza R4 a tretie opäť RUFA Šport Teamu s Grzegororzom Grzybom na Forde Fiesta R5. Podľa ďalších slov organizátora práve ukončený 4. ročník Auto Show Slovakia Ring 2013 dokázal, že toto posezónne podujatie si už našlo svoje pevné miesto v kalendári Slovenskej asociácie motoristického športu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona