Predaj elektromobilov a hybridov letí v EÚ prudko hore: pozrite sa o koľko

NETKY.SK • 8 November 2017, 11:25 • 2 min
Predaj elektromobilov a hybridov letí v EÚ prudko hore: pozrite sa o koľko

BRUSEL – Za rok o viac ako polovicu. O toľko narástol v Únii medziročne predaj vozidiel s alternatívnym pohonom v 3. štvrťroku 2017.

slovakia

left justify in out

V medziročnom porovnaní vyskočil počet registrácií nových vozidiel s takýmto pohonom o 51,4 %, a to na 211 600, uviedol zväz európskych výrobcov áut ACEA. To znamená, že odbyt elektromobilov, hybridov a vozidiel s iným alternatívnym pohonom rástol ešte rýchlejšie než v prvých dvoch štvrťrokoch 2017, keď v 1. kvartáli stúpol o 37,6 % a v 2. kvartáli o 38 %. Ich predaj rástol na všetkých veľkých trhoch EÚ, najprudšie v Španielsku, za ktorým nasledovalo Nemecko.

 

Celkovo je však podiel takýchto vozidiel stále nízky, keď len 2,6 % novoregistrovaných áut malo alternatívny pohon. To je čiastočne aj dôvodom prudkého nárastu predaja, keďže porovnateľná báza je nízka. V 3. kvartáli bolo len jedno zo 60 novoregistrovaných áut čistým elektromobilom.

 

Európska komisia tento týždeň predkladá návrh sprísnenia ekologických predpisov pre autá pre obdobie do roku 2030. Nové autá by podľa nich mali produkovať o 30 % menej oxidu uhličitého.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona