Auto nemeckých diplomatov v Saudskej Arábii bolo terčom streľby

NETKY.SK • 14 Január 2014, 06:56 • 2 min
Auto nemeckých diplomatov v Saudskej Arábii bolo terčom streľby

RIJÁD - Neznámi páchatelia strieľali v pondelok na východe Saudskej Arábie na vozidlo s dvoma nemeckými diplomatmi. Pri útoku však nikto neutrpel zranenia, uviedla v noci na dnes hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí v Berlíne pre tlačovú agentúru DPA.

slovakia

left justify in out

Diplomati sa stali terčom útoku počas diaľkovej jazdy. "Pri incidente bolo auto ostreľované a zachvátil ho požiar," uviedla hovorkyňa s tým, že nemecké veľvyslanectvo v Rijáde sa snaží objasniť prípad v spolupráci s príslušnými miestnymi úradmi.

Podľa informácií nemeckého ministerstva vznikol na vozidle požiar až po tom, ako sa z neho obaja diplomati dostali, pričom dosiaľ nič nenaznačuje, že mohlo ísť o teroristický útok.

Saudskoarabská tlačová agentúra SPA uviedla, že dvom Nemcom pomohol do bezpečia okoloidúci. K útoku podľa nej došlo v meste Awámíja. V lokalite, kde žijú prevažne príslušníci šiitskej menšiny v krajine, sa v posledných dvoch rokoch viackrát konali protivládne protesty. V saudskoarabskej Východnej provincii sa nachádzajú veľké ropné náleziská krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies