Auto narazilo do davu, zranilo vyše 60 vysokohorských turistov!

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 08:49 • 2 min
Auto narazilo do davu, zranilo vyše 60 vysokohorských turistov!

DAMASCUS - Asi 50 až 60 ľudí zranil šofér auta, ktoré v sobotu poobede narazilo do skupiny turistov počas sprievodu v americkom horskom mestečku Damascus v štáte Virgínia. Pre agentúru Associated Press to uviedol predstaviteľ záchranných zložiek Pokey Harris.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie sú hlásené žiadne obete na životoch, povedal Harris s tým, že zranenia sa rôznia od povrchových až po vážne. Traja ľudia boli vrtuľníkom prevezení do miestnej nemocnice a 12 až 15 odviezli sanitky. Zvyšných ľudí ošetrili záchranári na mieste.

Udalosť sa vyšetruje, ale podľa Harrisa by mohli byť jednou z možných príčin zdravotné ťažkosti vodiča, ktorého svedkovia opísali ako staršieho muža. Jeho totožnosť zatiaľ nebola zverejnená. 

Auto pravdepodobne vybehlo z bočnej uličky a po náraze do davu pokračovalo v jazde ešte ďalších 30 metrov. Podľa svedka bola na aute nálepka označujúca telesné postihnutie. Svedkyňa Amanda Puckettová opísala, že po nehode sa ľudia nahrnuli k autu a zdvihli ho, aby vyslobodili zakliesnených zranených. 

Incident sa odohral počas sprievodu horských turistov na festivale s názvom Trail Days, ktorý sa v Apalačských vrchoch koná každoročne. Damascus sa nachádza asi pol hodinu východne od Bristolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies