AUTO: Ford plánuje začať s výrobou SUV modelov Lincoln v Číne

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 13:25 • 2 min
AUTO: Ford plánuje začať s výrobou SUV modelov Lincoln v Číne

PEKING - Divízia luxusných vozidiel Lincoln americkej automobilky Ford Motor plánuje začať s výrobou SUV modelov v Číne do konca roka 2019. Ford chce tak zvýšiť svoj podiel na najväčšom svetom trhu s autami a dobehnúť svojich rivalov z Nemecka aj USA.

slovakia

left justify in out

Ford chce v čínskej továrni vyrábať nové športovo-úžitkové (SUV) modely, ktoré budú prispôsobené vkusu domácich klientov.

 

Spoločnosť Lincoln China vo svojom vyhlásení uviedla, že v rámci expanzie využije už existujúci závod, ktorý Ford prevádzkuje spolu s čínskou spoločnosťou Chongqing Changan Automobile.

 

Americký koncern vozidlá Lincoln zatiaľ do Číny dováža. V roku 2016 však dopyt po nich v tejto ázijskej krajine vyskočil o takmer 180 %.

 

Presťahovanie výroby za klientmi do Číny je tak ďalším krokom, uvádza sa vo vyhlásení Lincoln China.

 

Ďalšie podrobnosti divízia luxusných áut amerického koncernu nezverejnila. Hovorca Fordu odmietol odpovedať na otázky týkajúce sa konkrétnych modelov a objemu výroby, povedal len, že pôde o modely SUV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies